Iesakām visiem, kas nokavēja “JCC Riga virtuvē” Hanukas raidījumu, sakopot gribasspēku un skriet uz pārtikas veikalu pēc produktiem! Ar prieku dalāmies ar jums receptēs no Tatjanas Bekermeisteres, Fainas Prickeres un mazās Gabriellas.
✨Saldo kartupeļu latkes.
Sastāvdaļas:
- 2 batātes (jeb saldie kartupeļi)
- 1 ķiploka daiviņa
- 2 ēd. karotes rīvmaizes
- 2 ēd. karotes sojas mērces
- 1 ola
- viena šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Saldos kartupeļus nomizo un sarīvē tos uz rupjas rīves.
- Samaisīt batātes ar olu, ķiploka daiviņu, sojas mērci, rīvmaizi un ar sāls šķipsniņu, lai iegūtu biezu maisījumu.
- Uz uzkarsētas pannas ar karoti jāliek masu (ar pietiekamu eļļas daudzumu, lai latkes nepiedegtu).
- Ja latkes izjūk, pievienojiet vēl vienu olu un rīvmaizi, kamēr maisījums nepaliek biezāks un lipīgāks.
✨Biešu latkes.
Sastāvdaļas:
- bietes 800 gr.
- manna 150-200 gr.
- 2 olas
- 3-4 ķiploka daiviņas
- augu eļļa cepšanai
- sāls un melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Bietes novāra līdz gatavībai, nomizo un sarīvē uz rupjas rīves.
- Pievieno melnos piparus, sāli, smalki sakapātu ķiploku, olas, mannu un visu labi samaisa.
- Izveido pankūkas ar ēdamkarotes palīdzību, uzliek uz uzkarsētās pannas ar augu eļļu un apcepj no divām pusēm, līdz pankūkas ir gatavas.
- Var pasniegt ar skābo krējumu.
Labu apetīti ?